Kväll


Ja de blev kväll idag med!
William sover och jag har satt igång tvättmaskinen och diskmaskinen. Nu ska bara den torra tvätten vikas, köket röjas upp och den nya tvätten hängas. Sen får jag ta natten.
Det är ganska mysigt ändå att gå omkring och pyssla så här på kvällen i lugn och ro. Åtminstone nu när man är mammaledig och vet att man inte ska upp tidigt och jobba dagen efter. Men snart blir de ju ändring på de med. Usch börjar få riktig ångest faktiskt! Har ju varit hemma ett helt år, och nu är det bara några fjuttiga veckor kvar innan verkligheten kommer ikapp en igen...
Aja skönt att få en ordentlig lön igen iaf.

Va ut till Marieberg en sväng förut. Va tvungen att köpa lite nya kläder till William eftersom han har en tendens att växa ur dom han har. Tur att en annan inte växer i den där farten ;)
Det var knappt inga andra där så de va riktigt mysigt att gå omkring och kika i lugn och ro.

Idag har även Åke varit här med grävmaskinen och fixat till. Så nu äntligen kan jag börja fixa iordning lite på tomten. Gräs ska sås och blommor ska planteras.
Åke är förövrigt en ganska rolig gubbe. Sist han va här så hade Alex frågat honom ungefär ett halvår innan om han kunde komma ut, och han svarade att han kommer så fort det passar att grävmaskinen är ledig. Ett halvår senare (morgonen efter vi hade kommit hem från BB) vaknade vi av att han stod här ute och grävde för fullt. Så de va bara för Alex att ge sig upp och hjälpa till, och jag fick försöka fixa ihop lite mat åt dom med William på armen. Detsamma var det idag. Alex frågade för några månader sedan om han kunde komma, och Åke sa att han kommer någon fredag framöver. Men idag när jag klev ur duschen stod han där med sin grävmaskin och kärra i högsta hugg. Haha. Men de blev ju riktigt bra iaf!


Jahopp

Sorry för den dåliga uppdateringen, men helgerna bara flyger iväg så datorn får helt enkelt stå för sig själv i ett hörn och vänta.

Idag va jag iväg med lilleman till BVC, och han växer verkligen så det knakar! Vikten låg på 9200 g och längden var 75 cm. Tänk på torsdag blir han hela 10 månader min lilla plutt, det är inte klokt vad fort de går!

Jag har även skickat iväg ett väldigt spännande mail idag, och hoppas på att få svar väldigt snart. Men jag tänker inte avslöja vad det handlar om ;) Hehe.

Just nu sitter jag och mular in Marabou Sensation Bluberry & Milk. Sjukt god choklad måste jag säga. Har lagt ner det där med operation viktminskning för ett bra tag framöver. Har varken ork eller lust med de. Har ju bara ett lite envist kilo kvar att bli av med så är jag nere på samma vikt som innan graviditeten, så får väl va nöjd med de. Sen lär det nog ryka ett par så fort jag börjar jobba igen, så tänker strunta i vågen och ta ett par bitar choklad till ;)

Ha en riktigt bra kväll allesammans!


Varm i hjärtat

Idag kom William framkrypandes och satte sig i mitt knä och gav mig en stor puss på munnen, sedan skarattade han och kröp vidare. Det är vid stunder som dessa som man blir alldeles tårögd av glädje och lycka! Bandet mellan en mor och ett barn är nog det starkaste som finns, och jag förstår verkligen vart mammor får sina superkrafter ifrån när deras barn hamnar under en bil och liknande.

Idag åkte Alex till jobbet kvart över ett och kommer hem halv två inatt. Då ska han koka kaffe och fixa lite mackor för att sedan sätta sig i en lastbil och jobba tills i morgon eftermiddag. Fattar inte hur han orkar! Men tycker man det är kul så klarar man väl det mesta. Skönt att han är ledig resten av helgen iaf.


Glader

William somnade skrattandes idag. Tänk om en annan också kunde få göra de. Underbart!
Fast han är fortfarande väldigt tät efter förkyldningen så han vaknar nog snart igen. Ska försöka att hänga lite tvätt och städa undan lite innan han vaknar tänkte jag. Sen ska jag nog avsluta kvällen med en toast framför TVn, helt OK kväll!

I morgon kommer Magnus hit med lastbilsnycklar och tankkort som Alex ska ha på fredag. Så då får man kanske ta och bjuda på lite käk. Vet bara inte vad jag ska hitta på...

Det verkade ju inte va någon direkt rusning på grannens husvisning i alla fall. Två bilar tror jag de kom. Så det är nog inte så lättsålt. Men det är bara att hoppas på att någon av dom var intresserad.


Stadstur

Idag följde jag och William med Alex in till stan en sväng och käkade med hans arbetskamrater innan dom skulle börja jobba. De kan va rätt skönt att komma hemifrån och träffa lite folk ibland.
Blev fruktansvärt trött bara så är nog inte bra än...

Idag är det visning på grannens hus också. Hoppas verkligen det är något vettigt folk som är intresserade av det. Funderar på att gå dit och skrämma bort dom som verkar knepiga. Hehe. Man vill ju inte få knäppskallar till grannar!


Glad

Sitter och tänker på hur bra jag har det egentligen.
Jag har en fantastisk sambo som alltid stöttar mig i vått och torrt, världens underbaraste son, djur som får mig att må bra, ett jobb att gå till, ett fint hus, underbara vänner ja listan kan göras lång! Visst det finns dom som har finare hus, tjänar mer, har finare bilar osv men det struntar jag fullständigt i. Jag trivs bra som det är och framförallt så har jag en underbar liten familj som jag älskar så oerhört mycket!
Jag är lyckligt lottad! 


Tillbaka igen

Det har varit en hård helg med sjukt barn plus att jag har mått pyton själv. Säger bara åå vad underbart det är att vara två ibland!
Har fått tid hos läkaren på fredag så de är ju alltid något.

Har även fått tid hos veterinären den 7/6 för kastrering av vår fyrfota familjemedlem (hunden).
Vet att det finns många som är emot det, men eftersom det bor sju tikar i grannskapet och han faktiskt lider av det så tycker jag det är det bästa för honom. Varför ska han gå omkring och må dåligt över drifter som han aldrig kommer få utlopp för?
Men när man lyssnar på andra och läser olika forum osv är det nästan bara karlar som är emot det, undra varför? Hehe


Döden är nära

Tror aldrig jag mått så här dåligt som jag har gjort den senaste veckan.
Börjar fundera på om det kan vara blodtrycket som spökar?
Värst är det på morgonen när jag kliver upp. Jag blir helt orkeslös, börjar svettas som en gris tills det svartnar för ögonen så jag måste sätta mig. När jag ser igen får jag världens frossa och är tvungen att lägga mig igen för att inte svimma. Sen kommer jag knappt upp ur sängen för ens vid tolvtiden, och då känner jag mig alltid lite bättre. Sen brukar det bli sämre framåt kvällskvisten igen, så då är det bara att uppsöka sängen igen. Vet inte vad det kan va som spökar, men går det inte över får jag nog besöka farbror doktorn på måndag!

Alex tog med sig lilleman på utflykt idag så jag kunde vila ordentligt. Det känns oerhört tomt men ändå välbehövligt. Tror det är väldigt bra att bara far och son får lite egentid tillsammans också!


No more Mr. nice guy

Det är väldigt sällan jag blir arg, men när jag väl blir det är det ordentligt!
Vilket en person fått erfara idag. Ibland kan man bli så fruktansvärt trött på folk att det bara inte går att hålla igen truten. Vissa tror att man kan lalla runt och ta förgivet att alla andra ska ta reda på saker som kanske inte är så roliga. Har man frivilligt skaffat sig ett ansvar får man faktiskt se till och ta det ansvaret också.
Man stöter tyvärr på människor som fullständigt suger ur all glädje och energi ur en, och det är inte alltid så lätt att bli av med dom heller. Men till alla energislukare där ute kan jag tala om en sak: gör er inte besväret att försöka komma mig nära, för jag omger mig bara med underbara och fantastiska människor! Punkt


Bakdag

Har precis slängt ihop en morotskaka som jag tänkte åka ner till Alex jobb med sen. Är man inte snäll?? Hehe
Blir det något över så kanske jag tar med mamma och William på lite fika i stadsparken i morgon, om vädret tillåter.

Måste även åka till glasmästaren med min bil så dom får byta ruta... Det är helt otroligt, tror inte Alex har lånat min bil en enda gång utan att den gått sönder. Så nu får han hålla sig till sin egna i fortsättningen!


Hmmm

Förstår inte varför jag mår så skumt?!?
Aja Alex lovade i alla fall att han skulle ta William i morgon när han vaknade så jag fick sova ut ordentligt. Fast funderar ändå på att gå upp eftersom att Alex är hemma från jobbet vid halv två inatt, så han behöver ju faktiskt sova lite han med.
Han får väl helt enkelt ta helgen istället.


Cheesecake

Mår lika värdelöst som igår... Men har tagit mig i kragen och slängt ihop en blåbärs cheesecake. Bara att hoppas på att den blir ätbar!

Sitter just nu och väntar på att lilleman ska vakna så jag får lite sällskap. Det finns verkligen inget bättre än att få busa med en liten miniman! =)


Suck

Har verkligen mått pyton ett tag...
Tur att Alex hade tagit ledigt igår så han kunde ta hand om lilleman. Idag sov jag tills Alex åkte till jobbet (halv två) sen somnade lilleman och sov i 2,5 timmar!?! vilket nästan aldrig hänt på dagen förut, så jag har ju fått vila rätt så bra ändå.
Nu ska jag ut med hunden och slänga på hästarna lite täcken och sen får det nog bli natten för min del.


Klar





Jaha då va barnvagnen färdigrekondad!
Fick även lite hjälp av William ett tag =)




Tvätt

Ne om man skulle ta sig i kragen och gå ut och rekonda barnvagnen kanske.
Skurade sittdelen igår men chassit skulle behöva sig en avspolning.
Det ser i och för sig väldigt mörkt ut så det blir nog regn vilken sekund som helst...

Måste i vilket fall som helst ut till hästarna så får nog ta och leta fram regnkläderna!


Jobbet

Har precis varit på jobbet och hälsat på. Eftersom jag ska börja på ett nytt område är det väldigt mycket nytt att lära sig, och många nya människor att lära känna. Men de blir nog bra bara man kommer in i det. Det är ju alltid kul med lite omväxling!

Idag är det sista dagen Alex jobbar (på sitt vanliga jobb i alla fall) innan helgen. Även fast jag går hemma hela veckorna känns det alltid mycket bättre när han är ledig. Då kan man göra allt som en familj, och det är ju mycket trevligare än att göra allt själv.



Ingen som är i seriöst letande av hund?
Dom vi köpte våran av behöver få ut fyra stycken på foder rätt så omgående pga sjukdom i familjen. Dom är mycket måna om att hundarna får det bra, och lämnar bara ut dom om det känns 100 % rätt.
Hundarna är av rasen Welsh Corgi Cardigan och det är två tixar (vuxna) och en tik och en hane (valpar)


Rasen ser ut så här :






Spikat och klart

Helgen är spikad!
På fredag blir de en tur på kumla marken med sambo son och hund, lördag hästkraftens dag i Viby och söndag besök på Fromax kennel (där vi köpte våran hund).
Sen kan det ju hända att Alex får jobba i helgen vilket kan va rätt troligt... Men eftersom man aldrig vet det i förväg är det lika bra att ha en plan B om han skulle få vara ledig.



I morgon får jag tillbaka min bil som förhoppningsvis är hel! 
Tänkte ta med mig William och hunden till värmland någon dag för att hälsa på alla som jag inte sett på evigheter! Har tänkt det väldigt länge i och för sig, men nu snart måste jag bara ta tag i det.


Duktig kille

William har verkligen blivit så himla duktig på att stå själv. För en vecka sedan vägrade han att släppa taget över huvud taget, och nu står han nästan en hel minut. Det är inte klokt vad fort det går. Nästan för fort! 





Härligt

Det ser ut att kunna bli en riktigt fin dag idag med. Härligt!

Igår gjorde BIVA en felsökning på min bil och konstaterade att det var någon ventil som va trasig. Det skulle "bara" kosta 3000 att laga plus felsökningen som jag inte vet va den kostar. Sist va de ju kopplingen som hade gett upp och de skulle dom ha 20000 för att laga... Tur man har bilmekaniker till kompisar så man kan komma undan lite billigare i alla fall!
Jag saknar verkligen bilen just nu, jag och lilleman kommer ju inte någon stans så börjar verkligen bli rastlös nu!

Både Alex och William sover så funderar på att ta färgburken och gå ut och fortsätta på staketet som aldrig blir färdigt. Något måste man ju göra för att fördriva tiden lite.


Väntar

Sitter och väntar på att min son och sambo ska vakna.
Men de är faktiskt rätt skönt med lite egentid så dom behöver inte ha brottom!

Vid tolv ska jag ut och rida men grannen och hennes fina polle. Skojsigt :)

Imorgon är det springmeet i Kvarntorp så hoppas det blir bättre väder än förra året. Eftersom min bil ska in på verkstad idag och Alex bil i morgon så får det nog bli en promenad dit. Tur de är nära i alla fall! Så sjukt trött på bilar just nu... Men så fort min bil är hel igen åker den ut på Blocket, och sen hoppas jag på att jag aldrig mer behöver se den! Hehe


Galen!

Idag red jag min otroligt pigga och galna ponny :)
Hon beter sig värre än en ungäst (hon är 19 år!) men så länge hon är pigg och glad så är jag glad!

Kan även berätta att jag är på sjukt dåligt humör idag...
Förstår inte varför folk skaffar sig djur om man ändå inte vill ta hand om dom. Men tyvärr kommer det nog alltid att finnas dom som skaffar sig massa djur och sen kommer på att det kanske inte va så kul, och sådant kan göra mig sjukt förbannad!

Ne nu ska jag försöka att lugna ner mig och göra något vettigt istället :)


Sweet Liberty




Hittade en gammal bild på mig och Smulan som fick mig att bli ännu mer sugen pa att komma igång ordentligt :)


Trött

Vet inte vad det är med mig men har varit så fruktansvärt trött ett tag. Ja kan ju inte skylla på lilleman för han sover som en gris hela nätterna :)
Tog en lång promenad med hunden i morse för att vakna till, men blev bara tröttare...
Aja de blir väl bättre skulle ja tro!

Har för övrigt blivit riktig taggad att komma igång ordentligt med hästen, och kanske till och med åka och träna.
Hon har ju stått mycket i vinter, men nu har jag faktiskt börjat komma igång ganska bra :)
Hon känns finare än någonsin i dressyren så tror faktiskt att vilan har varit bra för henne.


Fullt upp!

Lilleman har somnat så nu ärdet dags för kvällspasset.
Det ska städas, plockas iordning, hästarna ska fixas och hunden ska ha lite kärlek ;-)
Dagarna går på tok för fort och jag hinner inte med hälften av allt som borde göras...
Men de är väl vi föräldralediga och pensionärerna- fullt upp jämt! Haha




Trååk!

Eftersom att bilen är trasig IGEN är jag och lilleman fast här hemma.
Visst vi brukar väl inte va ute och åka så mycket annars heller, men nu när man inte har någon bil kommer man på massor man vill göra. Aja förhoppningsvis får jag tillbaka den hel nästa vecka!

Har man en niomånaders son behöver man ju inte direkt ha tråkigt, så de ska nog gå bra :-)


RSS 2.0