Underbara kväll

William har precis somnat, jag är någorlunda pigg och Alex jobbar sin sista natt på över en vecka. Underbart!
I morgon har vi massor med saker att göra. Fixa i trädgården, handla mat, tvätta bilen, åka förbi veterinären en snabbis och massa annat. Vi tänkte även hinna med en mysig ytflykt någonstans då jag och Alex firar hela sex år tillsammans på fredag. Men då är det så mycket annat, så vi tar det i morgon istället.

Känner jag mig själv rätt så lär det inte bli något bloggande i helgen, så kan ju berätta nu vad jag har planerat. På fredag kommer en kompis hit från Göteborg som ska sova här tills på lördag. Senare ska vi till en annan kompis och grilla lite. Jag och lilleman åker väl hem och bäddar ner oss när vi har ätit, så får Alex och Stefan ta cyklarna hem när dom tycker det är dags ;) Om papprena från vägverket kommer i morgon ska jag med Alex och köra lastbil på söndag, men tror inte dom gör de så då får de bli en tur till mamma istället. Ja ungefär så ser min helg ut. Ska öven försöka ta nån tur med hästen också.

Hittade en vinbärssnäcka som hade klättrat högt upp på en pinne när jag va ute med hunden förut. Tyckte den såg så charmig ut på något vis så va tvungen att ta kort på den :P Haha jag är bra knäpp ibland! Tyvärr blir de ju inte så bra bilder med mobilen dock.



Första stegen

Ytterligaren en mycket trevlig helg har nått sitt slut.
En helg med underbara vänner, familjemys och en gående lilleman. Ja i lördags tog han sina första stapplande steg. Tidigare har han bara stått och gungat lite och sedan satt sig ner igen, men nu tog han mod till sig och bara traskade iväg som ingenting. Först 5 steg sen 10 steg och sen genom hela rummet. Jag vet för andra kanske det inte låter så spännande, men för en förälder är det helt fantastiskt att se sitt barn utvecklas och lära sig nya saker. Tänk, på 10 månader går ett barn från att knappt kunnar röra sig till att rulla runt, krypa, ställa sig och sedan gå. Helt otroligt! Visst hade ett djur i naturen samma utvecklingstid som en människa, hade den varit rovdjursmat för länge sedan. Men som förälder tycker jag knappt man hinner med i svängarna. Liten börjar bli stor :)

Ja idag är det exakt en vecka kvar tills vardagen infinner sig igen. Klockan 07:00 ska jag vara ombytt och instämplad på jobbet. Känner inte ett dugg sug att börja igen om jag ska va ärlig. Men jobb måste man ju ha och jag är väldigt tacksam för att jag har ett så det är väl vara att le och se glad ut! Men på tisdagen ska jag ta ledigt en timme för att åka iväg på spännande saker. Mer om det senare.


Shopping dag

Dagen började med att lilleman tog sovmorgon fram till tio i tio!?! Rätt bra med tanke på att han somnade vid nio igår kväll, men de va väl en engångsförteelse antar jag. Skönt va de åtminstone!

Sen käkade vi frukost och åkte ut till Ikea där vi shoppade lite bra att ha saker. Måste säga att Ikea är verkligen toppen. Dom har nästan allt och dessutom är dom billiga. Sen åkte vi vidare till babyproffsen som jag gillar desto mindre... Anledningen till att jag åkte dit va för att dom hade rea på en resesäng som vi är i behov av. Väl där fick vi (som vanligt) vänta en evighet på att få hjälp. Det visade sig sedan att sängen var slut, men att jag kunde få en annan säng fast 100 kronor dyrare. Eftersom jag va skapligt irriterad sa ja bara nej tack och gick, vilket jag gjorde helt rätt i. För när jag kom hem och tog in posten låg det ett reklamblad från just babyproffsen, som gjorde reklam för samma säng som jag skulle få "byta" mot, fast 300 kronor billigare. Fast detta började gälla från och med i morgon. Men kunde inte personalen vräkt ur sig att kommer du i morgon istället så kan du få den billigare. Nä nu är de sluthandlad där kan jag lova! Usel service och svindyrt är de. Visst jag skulle mycket väl kunnat betala den där hundringen extra, men är det något jag inte tål så är det dålig sercice så då är jag hellre utan!

Sen åkte vi hem och myste med pappan i familjen innan han drog iväg på jobb. Han slutar någon gång i morgon bitti/förmiddag, så i morgon tar jag och William och åker ut på lite äventyr så Alex får sova lite innan våra middagsgäster dyker upp.


Home sweet home


Idag har jag haft en liten fixardag i trädgården, och givetvis va lilleman och hunden med. Så de blev ju inte massor gjort om man säger så. Men trevligt va de.

Hade även en tjej här som provred hästen. Eftersom jag inte har tid att rida massor själv så är de perfekt med lite hjälp ibland. Det såg väldigt bra ut så hon skulle komma hit nästa vecka igen.




En bild på huset precis när vi hade köpt det. Ser dock lite annorlunda ut nu.


Helgen

Lördagen blev alldeles perfekt med bröllop i solsken. Brorsan och hans Camilla va såå vackra! Gillade även prästen skarpt. Han drog lite små vitsar och hade knallröda gympaskor under den vita särken, haha.
William hade haft superskoj med sin farmor hela dagen, så de va skönt att slippa oroa sig för de.
Träffade även en alldeles för full man som envisades med att det fanns en folkets park i Väse. Jag förklarade flera gånger att nej det gör det inte, och de kommer det alldeles säkert aldrig att göra heller. Till svar fick jag att "lilla gumman du är alldeles för ung för att veta något, och jag har varit där så många gånger så jag vet allt vad jag pratar om". Men efter många om och men frågade jag om det inte var Lindforsparken i Molkom han hade varit i, och givetvis var det ju de. Sen blev han väldigt tyst helt plötsligt och gick sin väg. 

Söndagen spenderades hos två goda vänner och deras två ungar vilket va riktigt skoj. Passade även på att klippa gräset som hade blivit alldeles för högt!

 Idag va bilen inne på Ryds glas och fick sig en ny framruta. Det är inte klokt vilken skillnad det blir med en ny. Så nu ska jag försöka lägga ut en annons på den och hoppas på att någon vill köpa, eller ännu bättre byta mot en V70.

Skickade även iväg en ansökan så att Alex kan bli min handledare så jag får börja övningsköra med CE. Inte för att jag har tänkt ta E-kortet, men de kan va kul att få köra lite när jag är med Alex när han jobbar.





En bild på mina pärlor. Den till vänster är till salu! och den till höger har fått stå ut med många mil med mig bakom ratten ;)


Fullspäckat!

Ja i morgon blir det en fullspäckad dag! Jag och Alex ska klippa oss, bröllopskläder och bröllopspresent ska inhandlas, huset ska städas och gräsmattan klippas. Ska även försöka hinna med en tur på lilla bus ponnyn också.

På lördag åker vi till Hällefors för då ska min äldsta bror gifta sig, skoj! William får stanna hemma med sin farmor eftersom han tycker det är roligare att vara hemma och busa än att sitta still i en kyrka. Det är första gången som både jag och Alex är ifrån honom så länge, så det känns faktiskt lite vemodigt. Jag vet att han kommer ha det toppen, men det är faktiskt väldigt jobbigt att åka ifrån sin lilla guldklimp bara sådär. Men man kan behöva lite egentid med vuxna ibland med. Fast bara ibland ;)





Våran underbara son!


Veterinär

I morse körde jag in hunden till veterinären för kastrering, och ska snart åka och hämta honom igen. Har faktiskt varit nervös hela dagen. Det kan ju faktiskt gå snett även fast det inte är så vanligt. Men dom har ju inte ringt så det har nog gått bra. Fick väldigt mycket beröm när vi kom in för att jag hade en så fin och oerhört välmusklad hund, och sånt är ju alltid skoj att höra! Är även glad för att jag fick Leif Hokfors som skulle operera. Han är verkligen den bästa veterinären man kan tänka sig, så det känns tryggt.

Igår var förövrigt en väldigt jobbig dag. Det va två år sedan pappa omkom i en bilolycka, och de känns alltid värre när det är en årsdag. Men jag är oerhört glad för att jag har en bror som fortfarande är i livet, och ibland måste man försöka se det positiva i det hela även fast allt känns mörkt. Det som känns jobbigast just nu är nog att William aldrig får träffa sin morfar. Men det är som det är, och livet går vidare ändå!

Nu ska jag gå och väcka min lilla skrutt så han hinner äta lite innan vi åker och hämtar den fyrbenta familjemedlemmen.


Fixardag

Alex och William har precis dragit till ICA för att storhandla lite. Själv ska jag försöka städa undan lite här inne under tiden. Idag ska även gräsmattan klippas, hästhagen trimmas, altangolvet skuras och ogräs rensas. Så de lär nog bli en heldag! Det är så himla skönt när Alex är hemma så man är en som kan greja och en som busar med lilleman så man får nåt gjort. De är ju inte bara att bo i hus. Sen får det nog även bli några vändor ner i poolen med lilleman också =) Får se om vi åker iväg till något kalkbrott och badar med hunden ikväll med. Tror han skulle uppskatta de väldigt mycket.

Ha en underbar dag i solen nu allesammans, för det ska garanterat jag ha!


Fyrhjuling

Idag åkte Alex och William in till stan för att träffa Williams farfar och kusin. Farfarn skulle tydligen köpa en fyrhjuling till sina barnbarn. Det var bestämt att det skulle bli en liten på 50 cc, men för att kunna ta den på hans åkeri var han tvungen att köpa en på 150 cc istället!? Så William lär nog få åka framför mamma och pappa i bra många år framöver innan vi släpper lös honom själv. Men Alex har gått med ett leende på läpparna hela dagen eftersom att den ska stå hemma hos oss. Så den lär ju bli flitigt använd! Den var även vägregistrerad så funderar på om det ska bli mitt nya shopping fordon. Perfekt att ta till ICA ju ;) De blir ju billigare än att ta bilen iaf.

Passade även på att ta en lång ridtur när pappan och sonen var iväg. Hästen fick sig även ett ordentligt bad, så nu är hon vit en stund igen.

Idag jobbar Alex 14:00-01:00 så jag och lilleman får roa oss själva. Men förhoppningsvis ska han vara ledig tills på tisdag sen, så de känns bra. Men känner jag Lasse rätt kommer han garanterat att ringa Alex i helgen och fråga om han inte kan köra ett par lass till Linköping eller nåt... Och eftersom att jag har en sambo som inte kan säga nej tackar han givetvis ja till det. Men med tanke på hur många gånger jag fick låna lastbil av honom gratis när jag höll på med mitt C kort så är de ju ganska svårt att neka honom. Dess utom tankar vi all diesel på honom och tar ut massa bildelar, så utan honom hade allt varit väldigt mycket dyrare.

Ska försöka få ut Williams pool idag med så vi kan bada lite. Jag kommer garanterat ha världens lyckligaste son när han får se en stor pool full med vatten som bara är hans :)


Städ

William har precis somnat så nu ska jag avsluta projektet vi började med i förmiddags, mämligen storstädning. Vi hann med sovrummen kontoret hallen och vardagsrummet, men eftersom William är minst sagt galen i dammsugaren går det ju inte så snabbt. Han klamrar sig fast som en liten apa runt den och vägrar släppa om man inte stänger av den. Så tror faktiskt det går lite fortare om jag får fortsätta själv...

I morgon planerar vi faktiskt att åka till Väse och hälsa på. Alltid träffar man på nån man känner igen. Ska även följa med farmor till pappa och farfars grav och plantera lite blommor. Har inte varit på kyrkogården på evigheter så det känns som att det är dags nu!

Men eftersom Alex kör jobbmarathon igen så får vi se hur det blir. Han började jobba 14:00 idag och slutar någon gång i morgon bitti/förmiddag. Så får se hur sugen han är på att åka. Men han får väl sova i bilen på väg dit.


RSS 2.0